INOVIT® racketsport

Groot

DE JUISTE (SPORT)DRANK VOOR GOEDE PRESTATIES!

Racketsport zoals tennis en squash vraagt veel inspanning. Dat is prima! MAAR... we verliezen ook veel vocht, vitamines en mineralen, die bij vele processen in het lichaam een belangrijke functie hebben. Vooral tijdens inspanning! Tekorten die tijdens het sporten ontstaan, dienen te worden aangevuld.

Het is belangrijk om voldoende en vooral tijdig te drinken, dit om te voorkomen dat verschijnselen als uitdroging, spierverkramping, concentratie- en prestatieverlies optreden. Drink dus vóórdat je dorst hebt!

Het lichaam bestaat voor ongeveer 60% uit water. Voor goede sportprestaties moet de vochtbalans zowel vòòr, tijdens, als na het sporten in evenwicht worden gehouden. Bron: Stichting Voedingscentrum Nederland.

WAAROM GEEN ENERGIEDRANK?

Bij een normaal voedingspatroon hebben we ruim voldoende energie om circa 1 tot 2 uur te sporten. Zonder aanvulling van suikers! Sport- en energiedranken bevatten véél suikers ( 6 tot 12 suikerklontjes per flesje). Suiker onttrekt vocht aan het lichaam, is moeilijk verteerbaar en geeft in de meeste gevallen veel overbodige calorieën.

Energiedranken bevatten relatief veel suikers waardoor ze niet geschikt zijn als dorstlesser. Bron: Stichting Voedingscentrum Nederland.

WAAROM WEL INOVIT®?

De caloriearme dorstlessers van INOVIT® zijn hypotoon en worden daardoor snel door het lichaam opgenomen. Zelfs sneller dan alleen water! Bovendien bevat INOVIT® een uitgebalanceerde samenstelling van vocht, vitamines en mineralen en vult het de tekorten snel aan. Je vochtbalans blijft op peil, je voelt je fit en blijft goed presteren.